Lirohet nëna lehonë, u fut në burg sepse përmbarimi nuk e gjeti për t’i marrë paratë e gjobës

Publikuar më: 17/3/2023, ora 13:45

Lirohet nëna lehonë, u fut në burg sepse përmbarimi nuk e gjeti për t’i marrë paratë e gjobës

Publikuar më: 17/3/2023, ora 13:45

Gjykata liron nga qelia nenën lehonë, duke vendosur të pezullojë ekzekutimin e dënimit me burg. Diana Kolaveri Hoshi, e arrestuar 8 ditë pas lindjes së një fëmije, nuk do të lërë më të vetëm foshnjën e porsalindur.

Në gjykatë u tha se ajo ishte arrestuar për shkak se zyra e përmbarimit nuk e ka gjetur dhe nuk kishte shlyer gjobën që duhet të paguante. Për këtë arsye, prokuroria ka vënë në lëvizje gjykatën për të bërë konvertimin e gjobës në burg, vendim që është ekzekutuar më 7 mars.

Avokati i gruas tha para se të merrej vendimi se kërkonte shtyrjen e afatit të ekzekutimit deri sa fëmija të bëhej 1 vjeç, por edhe pezullim të vendimit të dënimit me burg.

Nga ana e saj, Prokuroria deklaroi se nuk ka qenë në dijeni që gruaja ishte me fëmijë të vogël, sepse vendimi i dhënë nga gjykata për dënimin e saj me gjobë ka qenë i vitit 2022, për më tepër që i ishte dhënë në mungesë.