Ankimi i Ahmetajt për kontrollin e banesës së bashkëjetueses, zgjidhet gjyqtari që do të shqyrtojë apelimin

Publikuar më: 28/3/2023, ora 12:14
Ish zvkryeministri Arben Ahmetaj nen hetim nga SPAK 1280x720

Ankimi i Ahmetajt për kontrollin e banesës së bashkëjetueses, zgjidhet gjyqtari që do të shqyrtojë apelimin

Publikuar më: 28/3/2023, ora 12:14

Ankimi i bërë nga ish-zv.kryeministri Arben Ahmetaj në Gjykatën e Posaçme të Apelit do të shqyrtohet nga gjyqtari Dhimitër Lara. Gjyqtari Lara, i zgjedhur nga shorti, do ta shqyrtojë i vetëm apelimin ndaj vendimit që lejoi kontrollin e banesës së bashkëjetueses së Ahmetajt në Hamallaj.

Në Apel Ahmetaj kërkon konstatimin e vendimit të shkallës së parë si antikushtetues, pasi sipas tij, për lejimin e kontrollit të banesës së bashkëjetueses së tij duhej marrë miratim nga Kuvendi.

Për llogari të hetimit të Ahmetajt për katër vepra penale, javën e kaluar, Gjykata e Posaçme pranoi kërkesën e SPAK për sekuestrimin e një vile në Palasë dhe vilës së bashkëjetueses në Hamallaj.