Kërkuesi fatlum gjen “shkëmbin” e artë që do t’i ndryshojë jetën

Publikuar më: 28/3/2023, ora 20:13
129169829 whatsappimage2023 03 28at2.46.53pm.jpg

Kërkuesi fatlum gjen “shkëmbin” e artë që do t’i ndryshojë jetën

Publikuar më: 28/3/2023, ora 20:13

Një burrë në Australi pati goditjen e tij të fatit pasi me një detektor metalesh zbuloi një gur 4.6 kg që në brendësi të tij kishte ar me vlerë 160 mijë dollarë.

Fatlumi i cili nuk do që të intentifikohet e gjeti ‘shkëmbin’ e artë gjatë një kërkimi amator në fushat e Victoria, e cila ka qenë një rajon i pushtuar nga ethet e arit në vitet 1800.

Darren Kamp, personi që vlerësoi mostrën u shpreh se nuk kishte parë një gur kaq të madh të artë në 43 vite karrierë.

Ai u shpreh se kur personi që e gjeti hyri në dyqanin e tij pyeti nëse guri kishte ndonjë vlerë dhe kur mësoi se kishte gjetur një pasuri të vërtetë shpërtheu në lot pasi brenda tij kishte plotë 2.6 kg ar.