Çfarë hahet për iftar? Njihuni me tryezat e ushqimeve nëpër botë gjatë Ramazanit

Publikuar më: 29/3/2023, ora 10:48

Çfarë hahet për iftar? Njihuni me tryezat e ushqimeve nëpër botë gjatë Ramazanit

Publikuar më: 29/3/2023, ora 10:48

Miliona besimtarë myslimanë në mbarë botë agjërojnë për 30 ditë nga mëngjesi në mbrëmje në muajin e Ramazanit, i cili këtë vit ka nisur më 23 mars dhe përfundon më 21 prill me festën e Fiter Bajramit.

Gjatë agjërimit, myslimanët mund të hanë vetëm dy vakte në ditë, njëri para lindjes së diellit dhe tjetri pas perëndimit të diellit.

Iftari është vakti që hanë myslimanët pas agjërimit të ditës në kohën e Ramazanit, menjëherë pas perëndimit të diellit. Radio Evropa e Lirë ka sjellë një vështrim të ushqimeve të përgatitura në tryeza për iftarin për besimtarët në botë.