Zgjidhet presidenti i ri i Bankës Botërore

Publikuar më: 4/5/2023, ora 08:13
161441152 29fc443c b96a 4bc9 b1b2 015710d01c93

Zgjidhet presidenti i ri i Bankës Botërore

Publikuar më: 4/5/2023, ora 08:13

Ajay Banga është zgjedhur zyrtarisht president i ri i Bankës Botërore.

Amerikani me origjinë indiane, u emërua nga Joe Biden pas dorëheqjes së David Malpass, i cili ishte mbështetur nga Donald Trump, por që kishte mosmarrëveshje me administratën amerikane për mjedisin dhe ndihmën për vendet në zhvillim.

63-vjeçari Banga është ish-numri një i Mastercard. Ai ka një përvojë të madhe në përfshirjen financiare dhe luftën kundër ndryshimeve klimatike.