Trafiku i 49 kg kokainë në Shqipëri, SPAK kërkon pushimin e hetimit ndaj babait të Arbër Çekajt

Publikuar më: 11/5/2023, ora 11:44
arber cekaj ekuador 1024x576

Trafiku i 49 kg kokainë në Shqipëri, SPAK kërkon pushimin e hetimit ndaj babait të Arbër Çekajt

Publikuar më: 11/5/2023, ora 11:44

Prokuroria e Posaçme, SPAK, i kërkon gjykatës të pushojë hetimin e nisur ndaj Selim Cekajt, babait të Arbër Çekajt, i dënuar për trafikimin e 613 kg kokainë kolumbiane në Shqipëri.

Selim Cekaj u arrestua në prill të vitit 2021, në lidhje me një sasi prej 49 kg kokainë të gjetur në shasinë e një kontenieri me banane të porositur në Ekuador nga kompania nën administrimin e tij “Ecoalmax”. Gjatë hetimit të SPAK, nuk është provuar që Çekaj të ketë pasur dijeni mbi sasinë e drogës e as të jetë angazhuar për trafikimin e saj. Burime pranë SPAK bënë me dije se hetimi për identifikimin e trafikantëve të 49 kg vijon.

Selim Çekaj qëndroi në masën e sigurisë “arrest në burg” nga prilli në tetor 2021 e më pas masa ndaj tij u zbut me kërkesë të SPAK dhe atij vetë në “arrest shtëpie” e në “detyrim për paraqitje”. Pas arrestimit dhe gjatë hetimit, ai kundërshtoi akuzën, duke pretenduar se nuk kishte asnjë lidhje me drogën.