Italia e zhytur nën ujë, rritet numri i viktimave

Publikuar më: 17/5/2023, ora 20:05

Italia e zhytur nën ujë, rritet numri i viktimave

Publikuar më: 17/5/2023, ora 20:05

Vazhdon të përkeqësohet situata nga moti i keq që ka përfshirë veriun e Italisë, ndërsa numri i viktimave u rrit në 9. Mediat italiane raportojnë për 24 komuna të përmbytura, ndërkohë q ëtë gjithë lumenjtë në rajon kanë dalë nga shtrati duke shkaktuar përmbytje masive.  

Mbi 13 mijë persona janë evakuuar, por numri pritet të rritet, ndërsa 50 mijë kanë mbetur pa energji elektrike.

Komuna e Bolonjës bën me dije se rrjeti rrugor është i rrezikuar në shumë zona të qytetit metropolitan dhe autoritetet i bëjnë thirrje popullsisë që të bëj vetëm udhëtime urgjente.

Shkollat ​​mbeten të mbyllura në shumicën e bashkive të prekura, veçanërisht në zonat e Bolonjës dhe Romanja.

KryKryeministrja Meloni foli për gatishmëri maksimale për të ndihmuar zonën e Emilia Romanjas, ndërsa ministri i Mbrojtjes Civile Nello Musumeci kërko 20 milionë euro për të përballuar situatën në zonë.