Sondazh: A duhet prindërit të publikojnë fotot e fëmijëve në rrjetet sociale?
  • Po 8%
  • Jo 92%

Situata në Veri, NATO dërgon forca shtesë në Kosovë

Nga A2 CNN
30 Maj 2023, 15:22 | Kosova
Situata në Veri, NATO dërgon forca shtesë në Kosovë

NATO ka dërguar forca shtesë në Veri të Kosovës. Në një njoftim, Aleanca bën të ditur se forcat janë nisur në përgjigje të tensioneve dhe të plagosjes së 30 anëtarëve të tyre në Kosovë.

Drejt Veriut, NATO ka nisur Forcat Rezervë Operacionale për Ballkanin Perëndimor, të cilat siç bëhet e ditur, ishin në gatishmëri prej shtatë ditësh.

Ndërkohë, një batalion rezervë forcash shumëkombësh janë urdhëruar që ta ndryshojnë statusin e tyre në “gatishmëri për t’u vendosur” nga 14 në 7 ditë në mënyrë që të jenë gati për të përforcuar forcat e KFOR-it nëse do të jetë e nevojshme.

“Dislokimi i forcave shtesë të NATO-s në Kosovë është një masë kujdesi për t’u siguruar që KFOR-i ka kapacitetet që i duhen për të garantuar sigurinë në përputhje me mandatin tonë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së”, deklaroi Admirali Stuart B. Munsch, komandant i Komandës së Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli.

https://a2news.com/2023/05/30/rusia-fajeson-nato-n-per-krizen-ne-kosove-duhet-asociacioni/
https://a2news.com/2023/05/30/pershkallezojne-tensionet-ne-veri-serbet-sulmojne-ekipin-e-a2-cnn-ne-kosove/

Dita jonë