Po pastronte shtëpinë e babait, gjen predhë artilerie të vitit 1915

Publikuar më: 3/6/2023, ora 13:26
090702877 e0f6341e 71b8 4f36 a85f 669f470c37f0

Po pastronte shtëpinë e babait, gjen predhë artilerie të vitit 1915

Publikuar më: 3/6/2023, ora 13:26

Një surprizë që rrallë herë mund ta kishte imagjinuar, ishte ajo që një 50-vjeçar nga Monza gjeti në shtëpinë e babait të tij të ndjerë, teksa ishte duke e rregulluar atë.

50-vjeçari zbuloi një armë në dukje të padëmshme, por fatmirësisht thirri karabinierët e Monzas, që bën çaktivizimin e predhës brenda saj, para se qytetari ta kishte prekur.

Agjentët në vendngjarje konstatuan një armë të vjetër, të bërë vetë në kushte artizanale, pa markë apo numër serie.

Ndërkohë, predha brenda saj daton në Luftën e Parë Botërore dhe i përket artilerisë kundërajrore. Predha është e kalibrit 35 mm, prodhuar në vitin 1915.