Një goditje nga lart, rrufeja shkrumbon Kishën 280-vjeçare

Publikuar më: 4/6/2023, ora 12:10

Një goditje nga lart, rrufeja shkrumbon Kishën 280-vjeçare

Publikuar më: 4/6/2023, ora 12:10

Një Kishë 280 vjeçar në Massachusetts u shkatërrua totalisht mbrëmjen e së premte, si pasojë e zjarri që e përfshiu.

Departamenti i zjarrfikësve shkoi menjëherë në vendngjarje dhe për disa orë luftoi me flakët, por qe e pamundur, pasi Kisha ishte e ndërtuar e gjitha me dru.

Sipas shefit të zjarrfikësve, pas hetimeve dhe dëshmive nga vendngjarja, rezultoi se shkak për nisjen e zjarrit në objektin e kultit ishte një rrufe.

Kisha e ndërtuar në vitin 1743 nuk ishte hera e parë që shkatërrohej nga flakët. Ajo u rrënua si pasojë e një zjarri në 1862 dhe u rindërtua plotësisht një vit më pas.

Ajo aktualisht ka pak më shumë se 30 besimtarë dhe pastori MacLeod shpreson dhe lutet që gjithkush të ndihmojë për riparimin e saj.