Foto 1/3

Libia, para dhe pas “përmbytjes së madhe”

Publikuar më: 15/9/2023, ora 11:17

Libia, para dhe pas “përmbytjes së madhe”

Publikuar më: 15/9/2023, ora 11:17

Pamje satelitore tregojnë shkatërrimin që ka pësuar qyteti libian Derna, nga përmbytja që u shkaktua prej prishjes së dy digave. Fotot tregojnë gjendjen para dhe pas shkatërrimit të qytetit, ku mendohet se 20 mijë njerëz kanë humbur jetën dhe 30 mijë të tjerë janë shpërngulur.

Skuadrat e shpëtimit po luftojnë me kohën për të ndihmuar të mbijetuarit, ndërkohë që nxirren çdo ditë qindra trupa të pajetë. Sipas Organizatës Meteorologjike të OKB-së, shumica e vdekjeve mund të ishin shmangur.