Lumi i kokainës... | Episodi 4

Nga A2 CNN
28 Shtator 2021, 21:23 | Aktualitet

Çdo luftë është në vetvete dhe biznes dhe lufta mbi drogën nuk është e ndryshme. Trafiku i jashtëligjshëm global i drogës vlen përafërsisht gjysmë trilioni dollarë në vit aq sa 1% e tregtisë globale. Në popullaritetin e saj, por edhe perceptimin e përgjithshëm, asnjë nga drogat nuk është e lidhur me paratë më shumë se sa kokaina. Po ku shkojnë paratë e kësaj tregtie, kush i shpenzon ato? Biznesi i kokainës gjeneron shumë dhunë në çdo stad të prodhimit dhe shpërndarjes së saj. Përse ndodh diçka e tillë, aq sa eliminimet mes grupeve kriminale mes tyre edhe shqiptare kanë përfunduar deri në Ekuador? Përse ky produkt është kaq shumë i lidhur me dhunën. Dhe cili është roli shqiptarëve në kë "lojë" botërore?

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani