Anisa Braho

Platforma Meta, në pronësi të së cilës është dhe Facebook, ka hapur të hënën dyqanin e parë fizik, duke u dhënë klientëve dhe stafit mundësinë që të shohin dhe të shijojnë një realitet virtual dhe pajisjet e saj për realizimin e telefonatave me video. Dyqani është hapur në kampusin kryesore...

Aktorja hollivudiane Angelina Jolie u largua me nxitim nga një stacion hekurudhor pasi u dëgjuan sirenat e sulmit ajror gjatë vizitës së saj në qytetin ukrainas të Lviv të shtunën. Ajo ndodhet prej dy ditësh atje si e dërguar speciale e Agjencinë e Refugjatëve të Kombeve të Bashkuara.

Eklipsi i parë i pjesshëm diellor i vitit 2022 zbukuroi qiejt e Santiagos dhe pjesë të hemisferës jugore të shtunën. Spektakli qiellor filloi në kryeqytetin kilian disa minuta para perëndimit të diellit, duke lumturuar ata që mbanin syze diellore të sigurta. Një eklips i pjesshëm diellor ndodh kur hëna kalon...

Kur raketat ranë mbi godinat e banimit në qytetin e Mariupolit në Ukrainë në fillim të marsit, 14-vjeçarja Karina Ivashchenko mori lapsin dhe fletën e nisi të vizatojë. Ajo thotë se vizatimi e ka ndihmuar të shpërqendrohet nga jetesa nën bombardimet ruse dhe shumë shpejt u bë mekanizmi i saj...