Eno Luarasi

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj, e konsideroi si vendim politik, kthimin e ligjit për Policinë e Shtetit nga ana e Presidentit Ilir Meta. Sipas Lleshajt, kreu i shtetit nuk e ka lexuar deri në fund nenin përkatës të kodit penal mbi përgjimet, pasi ato do të bëhen me mbikëqyrjen e...

E vetmja rrugë që të çon drejt Spitalit Rajonal në Elbasan, është e bllokuar nga mjete të cilat qëndrojnë të parkuara. Policia nuk merr asnjë masë për drejtuesit e mjeteve që parkojnë. Ka shumë qytetarë të cilët edhe pse e dinë që janë në shkelje të rregullave, zgjedhin të parkojnë...

“Mokra n’fest”, festa e kulaçit dhe e dollisë, e njohur për një histori dhe traditë tepër të veçantë, si dollia me 101 shëndete, gatimi i kulaçit, lakrorit, reçelrave, komposteve etj. “Mokra n’fest” mblodhi banorë të moshave të ndryshme, por edhe mjaft miq, turistë dhe dashamirës mokrarë. Të shumtë ishin edhe...

Me anë të një njoftimi, Ministria Infrastrukturës dhe Energjisë ka bërë të ditur se duke nisur nga kjo e hënë, 22 qershor, do të lejohen te gjitha linjat e transportit ndërkombëtar të pasagjerëve.

Pas pezullimit të gjyqtarit të KPA-së, Luan Daci, ambasadorja amerikane Yuri Kim zhvilloi një vizitë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit (KPA), ku shprehu të gjithë mbështetjen për vijimin e procesit të vetting-ut në radhët e prokurorëve dhe gjyqtarëve. “Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka një punë të vështirë, por vetting-u...

Gjykata e Lartë ka nisur të shqyrtojë çështje në Dhomën e Këshillimit. Pas emërimit të tre anëtarëve të rinj në këtë gjykatë janë krijuar kushtet për të rinisur vlerësimin fillestar të rekurseve. Gjykata e Lartë njoftoi se nisur nga akti normative për situatën COVID-19 në mbledhjen e përgjithshme të gjyqtarëve...