Ervin Qafmolla

Vizita dyditore e kryeministrit Edi Rama në Turqi, përveç zotimit për ndërtimin e një spitali të ri në Fier, si ndihmë nga Turqia, shënoi edhe disa qëndrime të tij mbi mbështetjen ndërkombëtare ndaj Shqipërisë. Në tonet e kryeministrit ndihej një hatërmbetje ndaj vendeve të Bashkimit Europian.“Solidariteti i Turqisë ka qenë...

Në një lëvizje të pazakontë diplomatike dhe brenda së njëjtës ditë, Rusia dhe Serbia janë ofruar secila që të vaksinojnë shqiptarët në Ballkan. Ambasada e Rusisë u ofrua publikisht të sigurojë vaksinën e saj për qytetarët e Shqipërisë përmes një postimi në rrjete sociale, ditën e hënë. “Nuk kemi dyshime...

Mbrëmjen e 21 dhjetorit, një vendim i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës e shpalli jokushtetuese qeverinë e kryesuar nga Avdullah Hoti, duke e çuar vendin në zgjedhje të parakohshme. Por, çfarë ndodhi ekzaktësisht dhe si arriti puna deri këtu? Pse qeveria konsiderohet jokushtetuese? Gjykata Kushtetuese vendosi se, “qeveria nuk ka marrë...