Loneta Progni

Çmimet e banesave në rang vendi është rritur me 39% brenda një viti, sipas matjeve të Bankës së Shqipërisë. Tirana është qyteti që ka udhëhequr këtë shtrenjtim të pasurive të paluajtshme, ku tashmë çmime që dikur konsideroheshin të larta, si1 mijë euro për metër katror, sot janë standard në treg....

Shqipëria ka bërë hapa përpara për pastrimin e qyteteve por në lidhje me riciklimin e mbetjeve ka ende punë për të bërë. Kryeministri Rama, në fjalën e tij gjatë forumit për menaxhimin e integruar të mbetjeve, tha se rreth 90% e mbetjeve mblidhen dhe trajtohen përgjithësisht mirë. Megjithatë ende kemi...

Investimet e huaja janë rritur këtë vit, por fondet nuk po shkojnë domosdoshmërisht në ato sektorë që zhvillojnë ekonominë. Në bujqësi, turizëm, energji, apo teknologji; sektorë të konsideruar prioritarë; nuk po investohet në shifrat që presim. Investitori amerikan Mark Crawford tregon sepse Shqipëria është vend i vështirë për biznes. “Burokraci,...

Të kesh një biznes në Shqipëri, nuk të bën më pak të rrezikuar nga varfëria. Midis rënies së xhiros, taksave e detyrimeve të tjera, të vetëpunësuarit deklarojnë sot vështirësi në mbajtjen e aktivitetit.

Të kesh një biznes në Shqipëri, nuk të bën më pak të rrezikuar nga varfëria. Midis rënies së xhiros, taksave e detyrimeve të tjera, të vetëpunësuarit deklarojnë sot vështirësi në mbajtjen e aktivitetit. E dhëna e fundit e publikuar nga Eurostat për vendin tonë tregon se 41% e të vetëpunësuarve...

Siguria ushqimore është testi  i radhës që Shqipëria duhet të kalojë. Kjo si përpjekje për të fituar besimin e konsumatorëve e njëherazi për të marrë aprovimin e institucioneve të Bashkimit Europian. Nisur nga këto detyra që tanimë peshojnë edhe më shumë, Ministria e Bujqësisë ka hartuar edhe dokumentin e ri...

Çmimet e apartamenteve në Tiranë po rriten pavarësisht krizës. Këtë mund ta konfirmojë kushdo që është interesuar për të blerë apo për të marrë një shtëpi me qira. Reinaldo Pipiria, nga Shoqata e Agjentëve të Tregut Imobiliar e shpjegon këtë fenomen me kostot e shtuara të materialeve për objektet në...

Studentët që nuk preferojnë ose nuk arrijnë të gjejnë një mundësi strehimi në konvikt, kërkojnë kryesisht në tre mënyra për një shtëpi me qira: Përmes njoftimeve në shtyllë, përmes publikimeve të përditësuara në faqe online dhe përmes gazetave fizike. Sipas një ankete të Qëndresës Qytetare, më shumë se gjysma e...

Prej gushtit të vitit të kaluar, kostoja e jetesës për një familje shqiptare është rritur me së paku 6,700 lekë. Kjo është një prej arsyeve pse qeveria vendosi të rrisë sërish nivelin e pagës minimale nga 32 në 34 mijë lekë.  Edhe pse rritja prej 2 mijë lekësh mund të...

Kriza energjetike dhe çmimet e larta për energjinë në prag të muajve të dimrit, kanë rikthyer vëmendjen te kursimi. Përmes disa veprimeve të thjeshta, por edhe duke përzgjedhur me kujdes elektroshtëpiaket që blejmë, mund të shfrytëzojmë në mënyrë më eficiente energjinë elektrike.

Europa po merr masa strikte për të kursyer pas rritjes së çmimeve të energjisë elektrike në tregun e lirë në nivele rekord. Spanjollët tashmë janë të detyruar me ligj të mos e përdorin kondicionerin kur temperaturat nuk kalojnë mbi 27 gradë Celsius dhe ju ndalohet ngrohja nëse temperaturat e ambientit...