Marinela Lina

Dikur një prej popullsive më të reja në botë, por brenda disa dekadave Shqipëria pritet të kalojë tërësisht në krahun tjetër. Projeksionet e realizuara nga Organizata e Kombeve të Bashkuara tregojnë se në vitin 2100 Shqipëria do ketë popullsinë më të plakur në botë, ku 49% e banorëve do të...

Bumi i sektorit të ndërtimit do të vazhdojë edhe gjatë këtij viti, siç tregojnë edhe statistikat e lejeve të dhëna në tremujorin e parë të vitit. Për periudhën Janar-Mars janë 429 leje ndërtimi të miratuara për ndërtesa të reja, në me rritje 8.1%  krahasuar me fillimin e vitit 2022. Këto...

Rritja e pagave të deputetëve në 310 mijë lekë ka irrituar të moshuarit, për të cilët nuk ka ndryshuar asgjë dhe indeksimi madje është shtyrë për në tetor. Hendeku midis pagave të larta dhe pensioneve të ulëta po thellohet në një kohë kur përballja me çmimet e shtrenjta të ushqimeve...

Covid-19 është kthyer tashmë në një sëmundje të zakonshme, por përdorimi i medikamenteve për pasojat e shkaktuara nga ky virus nuk kanë shënuar rënie. Importi i barnave dhe produkteve farmaceutike vijon me ritme të larta në vendin tonë teksa për 4 mujorin e parë të vitit, 2248 tonë barna janë...

Prodhimi i energjisë elektrike raportohet në shifra pozitive për 3 mujorin e parë të vitit si pasojë e situatës së favorshme hidrike. Të dhënat nga Instituti i Statistikave  në periudhën janar – mars tregojnë një rritje të prodhimit vendas neto me 38,3 %, duke arritur vlerën 2.787 GWh nga 2.016...