Marjo Brakaj

Journalist / Fact Check

Marjo Brakaj është gazetar “Fact Check” në A2 CNN. Ai është i angazhuar në media prej viti 2018.

Marjo ka përfunduar studimet në nivelin “Bachelor” për “Gazetari dhe Komunikim” dhe studimet në nivelin “Master Shkencor” në drejtimin “Marrëdhënie me Publikun” në Universitetin e Tiranës.

Ai ka punuar në media online dhe televizion si dhe qenë pjesë e disa workshope-ve dhe trajnimeve që kanë në fokus gazetarinë investigative dhe përmirësimin e integritetit të gazetarit.

Bashkëpunimi i tij prej muajit janar me A2 CNN u parapri nga një angazhim në median online “Faktoje.al”me fokus verifikimin e fakteve.

Aplikimet e të rinjve për azil, shqiptarët të tretët në Europë për numrin e kërkesave gjatë 2020

19:41 • 27 Korrik 2021

Aplikimet e të rinjve për azil, shqiptarët të tretët në Europë për numrin e kërkesave gjatë 2020

Pandemia nuk i ndali të rinjtë shqiptarë që të aplikonin për azil në vendet e Bashkimit Europian. Gjatë vitit pandemik, sipas Eurostat, 2,125  të mitur nga Shqipëria kërkuan azil në vendete BE. Sociologët thonë se përtej aspektit ekonomik, humbja e shpresës detyron të rinjtë të...

Lexo lajmin e plotë

Pas pandemisë, tregtia e mallrave po rigjallërohet me ritme të ngadalta

15:37 • 27 Korrik 2021

Pas pandemisë, tregtia e mallrave po rigjallërohet me ritme të ngadalta

Tregtia e mallrave është një nga degët e ekonomisë që po rigjallërohet me ritme të ngadalta pas pandemisë së Covid-19. Të dhënat e Institutit të Statistikave zbulojnë trendin pozitiv, ku në harkun e gjysmës së parë të vitit, mallrat e ngarkuar dhe shkarkuar në porte...

Lexo lajmin e plotë

Rimëkëmbje e vështirë për fasonët, përtej shenjave pozitive, sektori po punon me 40% të xhiros

17:07 • 26 Korrik 2021

Rimëkëmbje e vështirë për fasonët, përtej shenjave pozitive, sektori po punon me 40% të xhiros

Industria fason, një prej sektorëve më të goditur nga pandemia, shfaqi shenja pozitive në 6 muajt e parë të vitit, ndonëse në nivele më të ulëta se periudha e para Covid-19. Instituti i Statistikave raportoi se në harkun janar-qershor, eksportet e tekstileve dhe këpucëve u...

Lexo lajmin e plotë

Klima e tregtisë në vend, OKB: Asnjë përparim në dy vite

11:53 • 22 Korrik 2021

Klima e tregtisë në vend, OKB: Asnjë përparim në dy vite

Shqipëria nuk bëri asnjë përmirësim në lehtësimin e kushteve të tregtisë në dy vitet e fundit. Ky është përfundimi i një ankete të zhvilluar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Lehtësimin e Tregtisë në 143 vende të botës. Vendi ynë shënoi një nivel prej...

Lexo lajmin e plotë

Paketa e re e prokurimeve, ekspertët: Duhen përfshirë kontratat sekrete, të hetohen tenderat e 2020

11:50 • 21 Korrik 2021

Paketa e re e prokurimeve, ekspertët: Duhen përfshirë kontratat sekrete, të hetohen tenderat e 2020

Paketa e re e prokurimeve publike, e prezantuar më herët nga kryeministri Rama, për studiues të ekonomisë duhet të përfshijë edhe tenderat sekretë. Teksa e vlerësojnë me skepticizëm nismën qeveritare, ekspertët argumentojnë se për të pasur rezultat konkret, të gjitha ndryshimet duhet të vijnë si...

Lexo lajmin e plotë

Shpenzimet për Kurban Bajram, festat i gjejnë shqiptarët edhe më të varfër

14:27 • 20 Korrik 2021

Shpenzimet për Kurban Bajram, festat i gjejnë shqiptarët edhe më të varfër

Muajt e vështirë të pandemisë nxorën dhe me shumë në pah vështirësinë e familjeve shqiptare për të përballuar shpenzimet ditore. Festat fetare duket se janë momenti ku qytetaret e ndjejnë më shumë këtë realitet dhe dita e Kurban Bajramit shfaq një panoramë më të qartë....

Lexo lajmin e plotë

Ndikojnë efektet sezonale, euro në nivelin më të ulët në një vit

12:48 • 17 Korrik 2021

Ndikojnë efektet sezonale, euro në nivelin më të ulët në një vit

Sezoni turistik ka sjellë dobësimin e fortë të monedhës europiane, një dukuri që ndodh çdo vit në këtë periudhë të vitit. Kjo për shkak të valutës që futet nga turistët e huaj, por edhe emigrantët që kthehen në atdhe për pushime. Sipas kursit të Bankës...

Lexo lajmin e plotë

Raporti i “Financave”: 10 mln euro dëm ekonomik gjatë 2020-s, pjesa më e madhe nga prokurimet

16:44 • 16 Korrik 2021

Raporti i “Financave”: 10 mln euro dëm ekonomik gjatë 2020-s, pjesa më e madhe nga prokurimet

Një raport-auditi i kryer nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë mbi menaxhimin e financave publike, doli në përfundimin se dëmi i shkaktuar në buxhet gjatë vitit të shkuar i kaloi 10 milionë euro. Sipas raportit, vetëm nga shkeljet në tenderat publikë u prodhuan efekte negative...

Lexo lajmin e plotë

Video
13:20 • 16 Korrik 2021
Çmimi i karburanteve, pritet rritje e mëtejshme si pasojë e sezonit turistik
Krimet kibernetike në vend, rritje e ndjeshme vitet e fundit, kapja e autorëve mbetet ende sfidë

21:30 • 15 Korrik 2021

Krimet kibernetike në vend, rritje e ndjeshme vitet e fundit, kapja e autorëve mbetet ende sfidë

Krimet kibernetike kanë pësuar një rritje të ndjeshme në vitet e fundit në vend duke kulmuar gjatë vitit pandemik. Të dhënat nga Ministria e Brendshme tregojnë se gjatë vitit të shkuar u raportuan 236 raste nga 185 në vitin 2019. Lidhur me këto raste, të...

Lexo lajmin e plotë

Çmimi i lartë i naftës: 7 taksa të përfshira, disa nuk paguhen në asnjë vend tjetër

20:16 • 15 Korrik 2021

Çmimi i lartë i naftës: 7 taksa të përfshira, disa nuk paguhen në asnjë vend tjetër

Shqiptarët paguajnë 7 taksa në çdo litër karburant që blejnë, një nivel rekord kahasuar me vendet e tjera në botë. Një pjesë e këtyre taksave shkojnë në arkën e shtetit dhe dy prej tyre për kompanitë koncensionare. Në çdo litër naftë që shitet në treg,...

Lexo lajmin e plotë

Ujësjellës-kanalizimet, raporti: U përkeqësua mbulimi i kostove, uji pa të ardhura, mbulimi i furnizimit

17:36 • 13 Korrik 2021

Ujësjellës-kanalizimet, raporti: U përkeqësua mbulimi i kostove, uji pa të ardhura, mbulimi i furnizimit

Problemet në sektorin e ujit të pijshëm nuk u zgjidhën në dy mandatet e para të socialistëve. Përpara zgjedhjeve të 28 prillit, Rama iu rikthye të njëjtit premtim për furnizim pa ndërprerje me ujë të pijshëm në të gjithë vendin. Ndërkaq të dhënat e fundit...

Lexo lajmin e plotë

Video
20:53 • 12 Korrik 2021
Tenderat e dyshimtë, kryeson sektori i shëndetësisë, me 31.8% të totalit
Video
19:57 • 12 Korrik 2021
Pandemia dhe tregu i punës: Dixhitalizimi, qeveria t’u rimbursojë bizneseve trajnimin e punonjësve
Pandemia dhe tregu i punës: Dixhitalizimi, qeveria t’u rimbursojë bizneseve trajnimin e punonjësve

19:57 • 12 Korrik 2021

Pandemia dhe tregu i punës: Dixhitalizimi, qeveria t’u rimbursojë bizneseve trajnimin e punonjësve

Pandemia e COVID-19 ka ndryshuar tregun e punës. Më të goditur rezultojnë bizneset e mesme dhe të mëdha, kryesisht në prodhim, shërbime dhe në aktivitetet e tjera të lidhura me turizmin. Kjo ka rezultuar nga studimi i kryer nga Inciativa Qytetare Shqiptare, me asistencën teknike...

Lexo lajmin e plotë

Trafikimi i qenieve njerëzore, më shumë se 450 raste në 5 vitet e fundit, shumica fëmijë

20:51 • 08 Korrik 2021

Trafikimi i qenieve njerëzore, më shumë se 450 raste në 5 vitet e fundit, shumica fëmijë

“Trafikimi i qenieve njerëzore nuk është një kujtim i zbehur historik: është një çështje sociale në Shqipërinë e sotme dhe mbart farën e një kërcënimi të mundshëm për sigurinë” Kjo ishte një ndër gjetjet e publikuara në një opinion nga Kryetari i Prezencës së OSBE-së...

Lexo lajmin e plotë

Video
11:34 • 08 Korrik 2021
Urbanistët për ndërtimet pa leje: Fenomen i trashëguar, pengohet zhvillimi i vendit
Ndërtimet pa leje, 487 objekte të shembura gjatë 2020, 2.5 mln euro gjoba

12:25 • 08 Korrik 2021

Ndërtimet pa leje, 487 objekte të shembura gjatë 2020, 2.5 mln euro gjoba

Në Shqipëri vijon të ndërtohet pa leje, ndonëse planet e shumta urbanistike nuk mungojnë. Kësisoj, vetëm gjatë vitit të shkuar, në gjithë vendin u prishën 487 objekte, 171 prej të cilave ishin të kundërligjshme. Sipas raportit të Inspektoratit Kombëtar për Mbrojtjen e Territorit, pas 6148...

Lexo lajmin e plotë

Urbanistët për ndërtimet pa leje: Fenomen i trashëguar, pengohet zhvillimi i vendit

12:52 • 08 Korrik 2021

Urbanistët për ndërtimet pa leje: Fenomen i trashëguar, pengohet zhvillimi i vendit

Për ekspertët e planifikimit hapësinor, fenomeni i ndërtimeve pa leje është sa i trashëguar nga e shkuara, po aq edhe produkt i moszbatimit të ligjeve dhe planeve të hartuara. Ledio Allkja, ekspert i planifikimit hapësinor, teksa vlerëson se pjesa dërrmuese e bashkive në vend kanë...

Lexo lajmin e plotë

Efekti Covid-19 në punësim, më pak ofertë e kërkesë gjatë 2020

16:38 • 06 Korrik 2021

Efekti Covid-19 në punësim, më pak ofertë e kërkesë gjatë 2020

Paradoksalisht me efektet e prodhuara nga pandemia e Covid-19, gjatë vitit të shkuar u ul në mënyrë të ndjeshme numri i punëkërkuesve të regjistruar, i atyre që mundën të sigurojnë një punë dhe vendeve të lira të ofruara nga biznesi dhe sipërmarrja. Krahasuar me vitet...

Lexo lajmin e plotë

Rigjallërohen fluturimet, rritje e ndjeshme krahasuar me vitin e shkuar

18:02 • 04 Korrik 2021

Rigjallërohen fluturimet, rritje e ndjeshme krahasuar me vitin e shkuar

Transporti ajror ka nisur të rigjallërohet, madje duke arritur në nivele të përafërta me periudhën e para pandemisë Covid-19. Të dhënat nga Instituti Europian i Statistikave (Eurostat), tregojnë se vetëm në muajin maj u kryen 1,610 fluturime, duke u rritur me 7,3 herë krahasuar me...

Lexo lajmin e plotë

Cilësia e ajrit në vend, Covid-19 uli ndotjen, rihapja e riktheu në nivelet e para krizës

13:30 • 04 Korrik 2021

Cilësia e ajrit në vend, Covid-19 uli ndotjen, rihapja e riktheu në nivelet e para krizës

Reduktimi i hapësirave të gjelbra ka ndikuar në cilësinë e ajrit në vend. Nga monitorimet e realizuara nga Agjencia Kombëtare e Mjedisit gjatë vitit të shkuar, në qytete si Elbasani, Durrësi Berati dhe Kukësi, u vu re një tejkalim i nivelit të ndotjes së lejuar...

Lexo lajmin e plotë

Video
00:17 • 04 Korrik 2021
Zjarret në pyje, AKM: Në harkun kohor 2017-2019 u prekën 2 135 hektarë sipërfaqe
Zjarret në pyje, AKM: Në harkun kohor 2017-2019 u prekën 2 135 hektarë sipërfaqe

00:14 • 04 Korrik 2021

Zjarret në pyje, AKM: Në harkun kohor 2017-2019 u prekën 2 135 hektarë sipërfaqe

Çdo vit e më shumë, Shqipëria humbet sipërfaqe pyjore. Sipas të dhënave nga Agjencia Kombëtare e Mjedisit, në harkun kohor 2017-2019 zjarret përshkuan një sipërfaqe prej 2135 hektarësh. Ardhja e verës, e shoqëruar nga temperaturat e larta, shton rrezikun nga zjarret, ndërsa ekspertët bëjnë thirrje...

Lexo lajmin e plotë

Video
17:58 • 01 Korrik 2021
Deklarimi i të ardhurave: Gati 82% dorëzuan formularin, 5 mijë lekë penalitet për të tjerët
Situata në Shoqatën e Bashkive, organizata e KE-së: Uluni në dialog, mund të ngrijmë statusin e ShBSh

15:38 • 21 Qershor 2021

Situata në Shoqatën e Bashkive, organizata e KE-së: Uluni në dialog, mund të ngrijmë statusin e ShBSh

Komiteti i Politikave të Bashkive dhe Rajoneve, organizatë e Këshillit Europian ka reaguar mbi situatën e krijuar në Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë pas shkarkimit të Voltana Ademit dhe emërimit në krye të saj të Pjerin Ndreut. Organizata europiane në të cilën bëjnë pjesë 41...

Lexo lajmin e plotë

Heqja e kufizimeve nga BE, shoqatat e operatorëve: Vendim që duhet parë me rezerva

15:00 • 16 Qershor 2021

Heqja e kufizimeve nga BE, shoqatat e operatorëve: Vendim që duhet parë me rezerva

Heqja e kufizimeve për udhëtimet drejt vendeve të Bashkimit Europian, për kryetarin e Shoqatës së Tur-Operatorëve, Besnik Vathi është një lajm i mirë, por që duhet parë me rezerva. Sipas tij, lënia në dorë e vendeve anëtare që të vendosin mbi masat specifike mund të...

Lexo lajmin e plotë

Pakënaqësitë me tezën e matematikës, Vejsiu: 80% e pyetje në nivel mesatar, 3 pyetje ishin problematike

19:13 • 14 Qershor 2021

Pakënaqësitë me tezën e matematikës, Vejsiu: 80% e pyetje në nivel mesatar, 3 pyetje ishin problematike

Pas pakënaqësive të shoqëruara me protesta, për ish-drejtorin e Arsimit Parauniveristar, Fatmir Vejsiu, teza e matematikës nuk ishte në nivelin e vështirësisë së pretenduar nga maturantët. Sipas tij, rreth 80% e pyetjeve ishin të një niveli mestar.Nga ana tjetër, Vejsiu shprehet me rezerva për hartuesit...

Lexo lajmin e plotë

Rritet papunësia, gjetja e një pune ende sfidë për qytetarët

16:24 • 11 Qershor 2021

Rritet papunësia, gjetja e një pune ende sfidë për qytetarët

Gazmir Myftari, 38 vjeç, prej gati tri vitesh mbetet në kërkim të një pune. Pas disa herë përpjekjesh, kjo e sotmja mund të jetë hera e fundit që Gazmiri shkon në zyrën e punës në kryeqytet. “Kam ardhur disa herë, më thonë të aplikoj në...

Lexo lajmin e plotë

Kompensimi i ish-pronarëve, vetëm 3% u dëmshpërblyen në 5 vite, fatura rritet me 180 milionë dollarë

17:04 • 08 Qershor 2021

Kompensimi i ish-pronarëve, vetëm 3% u dëmshpërblyen në 5 vite, fatura rritet me 180 milionë dollarë

Vetëm 3% e ish-zotëruesve të pronave të sekuestruara gjatë regjimit komunist janë kompensuar në pesë vitet e fundit. Sipas të dhënave nga Agjencia për Trajtimin e Pronave, që nga nisja e funksionimit të saj në vitin 2016 e deri në fund të vitit të shkuar...

Lexo lajmin e plotë

Marrëveshjet Shqipëri-Kosovë, pjesa më e madhe ende pa u realizuar

11:14 • 08 Qershor 2021

Marrëveshjet Shqipëri-Kosovë, pjesa më e madhe ende pa u realizuar

Zbatimi i marrëveshjeve të firmosura mes qeverisë së Shqipërisë dhe asaj të Kosovës ka ngecur. Një fakt të tillë e konstatoi edhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në fillim të marsit gjatë një vizite në Shqipëri. Që prej janarit të vitit 2014 kur u realizua...

Lexo lajmin e plotë

Provimi i Gjuhë-Letërsisë, teza publikohet online, maturantët konfirmojnë se është e njëjta

18:00 • 07 Qershor 2021

Provimi i Gjuhë-Letërsisë, teza publikohet online, maturantët konfirmojnë se është e njëjta

Edhe këtë vit Matura Shtetërore nuk i shpëtoi daljes se tezes pak minuta pas nisjes se provimit. Rreth orës 10:30, pyetjet u bënë publike në rrjetet sociale. Ishte përfaqësuesi i Partisë Demokratike për arsimin Ndriçim Mehmeti i cili denoncoi cenimin e këtij procesi.   Pas...

Lexo lajmin e plotë

Çmimet e ushqimeve, prodhimet e stinës nuk ulin kostot, ankohen qytetarët

15:55 • 06 Qershor 2021

Çmimet e ushqimeve, prodhimet e stinës nuk ulin kostot, ankohen qytetarët

Çmimet e ushqimeve, përfshirë këtu frutat, perimet dhe zarzavatet pësuan rritje gjatë muajit maj. Sipas një raporti të Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë, gjatë muajit maj, çmimet e produkteve bazë ushqimore u rritën me 4.8 për qind krahasuar me muajin prill....

Lexo lajmin e plotë

Emigrantët e parregullt, fluksi vijon edhe këtë vit, 2407 të kapur në 3 muaj

10:22 • 03 Qershor 2021

Emigrantët e parregullt, fluksi vijon edhe këtë vit, 2407 të kapur në 3 muaj

Tendenca në rritje e emigrantëve të parregullt të kapur në territorin e vendit po vijon edhe këtë vit. Të dhënat nga Drejtoria për Azilin dhe Shtetësinë, tregojnë se në tre muajt e parë, në vend u kapën 2407 refugjatë, nga Lindja e Mesme dhe Afrika....

Lexo lajmin e plotë

Gjyqet e arbitrazhit, fatura të majme, dëmi potencial mbi 260 milionë euro

19:41 • 31 Maj 2021

Gjyqet e arbitrazhit, fatura të majme, dëmi potencial mbi 260 milionë euro

Teksa Shqipëria vijon të përballet me një sërë procesesh gjyqësore në gjykatat ndërkombëtare të arbitrazhit, kryesisht ndaj investitorëve të huaj, për një tjetër numër të konsiderueshëm financat vijojnë të paguajnë faturat e dëmshpërblimeve. Ndonëse nga autoriteti kyç në ndjekjen e këtyre çështjeve siç është Avokatura...

Lexo lajmin e plotë

Sezoni turistik veror: Shenja rigjallërimi në sprovën e dytë të Covid-19

12:09 • 30 Maj 2021

Sezoni turistik veror: Shenja rigjallërimi në sprovën e dytë të Covid-19

Sezoni turistik veror këtë vit po jep shenja gjallërimi dhe pritshmëritë që të jetë më i mirë sesa ai i vitit të shkuar mbeten të larta. Rikuperimi i humbjeve të shkaktuara nga Covid-19, kjo edhe si pasojë e fazës endemike të virusit , konfirmohet nga...

Lexo lajmin e plotë

Sondazhi me investitorët gjermanë, Shqipëria, më pak e pëlqyer në rajon për investime

20:13 • 25 Maj 2021

Sondazhi me investitorët gjermanë, Shqipëria, më pak e pëlqyer në rajon për investime

Investitorët gjermanë janë të pakënaqur në Shqipëri. Kjo ka rezultuar në një sondazh me kompanitë gjermane që kanë investuar në Ballkanin Perëndimor i zhvilluar nga Instituti për Studime Ekonomike Ndërkombëtare i Vjenës, në bashkëpunim me partnerë lokalë. “Sipas sondazhit, 33% e të anketuarve u shprehën...

Lexo lajmin e plotë

Mospagesa e sigurimeve shoqërore: Ndikim te skema e pensioneve, thellohet defiçiti

21:41 • 21 Maj 2021

Mospagesa e sigurimeve shoqërore: Ndikim te skema e pensioneve, thellohet defiçiti

Mospagesa e sigurimeve shoqërore në vlerën e 17 miliardë lekëve në fund të 2020-ës ka thelluar defiçitin e skemës së sigurimeve shoqërore. Në kushtet e mospagesës së sigurimeve, buxheti i shtetit duhet të subvencionojë nga taksat skemën e pensioneve për të kryer pagesat për përfituesit...

Lexo lajmin e plotë

Rreziku nga varfëria. Shkak, të ardhurat e pakta dhe efekti i krizave

11:45 • 21 Maj 2021

Rreziku nga varfëria. Shkak, të ardhurat e pakta dhe efekti i krizave

Të ardhurat e pakta dhe dy goditjet që pësoi ekonomia shqiptare, tërmeti dhe pandemia e COVID-19 janë sipas ekspertëve, arsyet që shumë familje shqiptare sot kanë rënë në kufirin e varfërisë.  Banka Botërore vlerësoi në raportin e fundit se gjatë vitit 2020, 112 mijë shqiptarë...

Lexo lajmin e plotë

Shqiptarët në Izrael, ambasada shqiptare në Tel Aviv jep të dhëna për situatën

11:22 • 17 Maj 2021

Shqiptarët në Izrael, ambasada shqiptare në Tel Aviv jep të dhëna për situatën

Ambasada shqiptare në Tel Aviv ka reaguar për A2 mbi gjendjen aktuale të shqiptarëve në Izrael e Gaza, duke bërë të ditur se deri tani nuk ka asnjë informacion për persona të lënduar nga konflikti që u ka marrë jetën mbi 200 personave. Ambasada thekson...

Lexo lajmin e plotë

Aeroporti i Kukësit, premtimet për ta vënë në funksion prej vitit 2018

13:27 • 20 Prill 2021

Aeroporti i Kukësit, premtimet për ta vënë në funksion prej vitit 2018

Aeroporti i Kukësit, i pagëzuar me emrin “Zayed, Flatrat e Veriut” u inagurua nga kryeministri Rama në kulmin e fushatës elektorale. Por nga premtimi i parë për vënien e tij në funksion, deri në fluturimin e parë, Kukësit iu desh të priste një kohë të...

Lexo lajmin e plotë

Bilanci i aksidenteve: 181 viktima në vitin e pandemisë, 1646 në 7 vitet e fundit

14:42 • 16 Prill 2021

Bilanci i aksidenteve: 181 viktima në vitin e pandemisë, 1646 në 7 vitet e fundit

Një aksident me pasojë vdekjen e 19-vjeçare ndodhi të enjten në rrugën nga Divjaka për në plazh. Sipas policisë, nga aksidenti u plagos edhe drejtuesi i mjetit, 25-vjeçari me iniciale V.H. dhe një pasagjer tjetër, ende i paidentifikuar. Për ngjarje të tilla, ku shpeshherë ka,...

Lexo lajmin e plotë

Pezullimi i punës në Rinas dhe “ndikimi” në stërvitjen “Defender Europe 21”, NATO i përgjigjet A2: Po ndjekim zhvillimin e ngjarjes

10:32 • 09 Prill 2021

Pezullimi i punës në Rinas dhe “ndikimi” në stërvitjen “Defender Europe 21”, NATO i përgjigjet A2: Po ndjekim zhvillimin e ngjarjes

“Nuk duhet të lejohet asnjë rrezik për cenimin e sigurisë dhe mirëqarkullimit të hapësirës ajrore në Republikën e Shqipërisë, sidomos në kushtet kur për pak ditë në Shqipëri do të nisë përgatitja dhe zhvillimi i stërvitjes së përbashkët të forcave të vendeve anëtare të Organizatës...

Lexo lajmin e plotë

28 punonjës policie kanë humbur jetën në një vit pandemi, mbi 2 mijë janë infektuar

13:22 • 23 Mars 2021

28 punonjës policie kanë humbur jetën në një vit pandemi, mbi 2 mijë janë infektuar

Me qëllim mbarëvajtjen e masave të diktuara nga Covid-19, punonjësit e Policisë së Shtetit u organizuan “në vijën e parë të zjarrit” në përballjen me pandeminë. Të dhënat zyrtare nga Policia e Shtetit, pas një kërkese për informacion nga A2, tregojnë se 28 punonjës humbën...

Lexo lajmin e plotë

Si ka ecur vaksinimi në Shqipëri? Në 58 ditë vetëm 3308 persona mbi 80 vjeç, 1055 personel shëndetësor kanë marrë të dy dozat

17:13 • 10 Mars 2021

Si ka ecur vaksinimi në Shqipëri? Në 58 ditë vetëm 3308 persona mbi 80 vjeç, 1055 personel shëndetësor kanë marrë të dy dozat

Shqipëria u bë vendi i dytë në Rajon që nisi vaksinimin kundër Covid-19 më 11 janar, 308 ditë pas identifikimit të dy rasteve të para me virusin Sars-Cov-2 dhe 15 ditë pas vendeve të Bashkimit Europian. Atë ditë, në stadiumin “Air Albania”, u vaksinuan 48...

Lexo lajmin e plotë

Kontribut sa 2% e PBB në NATO, Shqipëria planifikon ta përmbushë jo më herët se viti 2024

18:55 • 18 Shkurt 2021

Kontribut sa 2% e PBB në NATO, Shqipëria planifikon ta përmbushë jo më herët se viti 2024

Ministrat e Mbrojtjes së 30 vendeve anëtare të Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO), përfshirë edhe Shqipërinë zhvilluan një takim virtual të mërkurën me sekretarin Jens Stoltenberg dhe drejtues të tjerë të aleancës ku i pranishëm ishe edhe Sekretari i ri i Mbrojtjes...

Lexo lajmin e plotë

Vaksinimi kundër Covid-19, Shqipëria e dyta në Rajon dhe e fundit krahasuar me vendet e BE

13:17 • 18 Shkurt 2021

Vaksinimi kundër Covid-19, Shqipëria e dyta në Rajon dhe e fundit krahasuar me vendet e BE

Më shumë se 186 milionë doza të vaksinave kundër Covid-19 janë administruar në 82 vende të botës që nga nisja e procesit e deri më tani. Sipas të dhënave të përpunuara nga “Bloomberg”, rreth 6,34 milionë doza vaksine kundër Covid-19 administrohen çdo ditë. Në botë,...

Lexo lajmin e plotë

Pas tërmetit të 26 nëntorit 2019, a i ka mbajtur qeveria premtimet për rindërtimin?

14:56 • 17 Shkurt 2021

Pas tërmetit të 26 nëntorit 2019, a i ka mbajtur qeveria premtimet për rindërtimin?

Kryeministri Edi Rama e nisi të mërkurën me një postim në Facebook teksa pohoi se “siç po fitohet beteja me rindërtimin, njëjtë do ndodhë edhe me vaksinimin”. “Mos e harroni që të nesërmen e tërmetit askush s’e besonte që do t’ia dilnim rimëkëmbjes së atyre...

Lexo lajmin e plotë

Zgjedhjet në Kosovë, sloganet dhe programet elektorale të partive politike

17:43 • 14 Shkurt 2021

Zgjedhjet në Kosovë, sloganet dhe programet elektorale të partive politike

Për herën e pestë radhazi që prej shpalljes së pavarësisë, më 17 shkurt 2008, Kosova do të zhvillojë sërish zgjedhje të parakohshme parlamentare, më 14 shkurt, në të cilat 28 subjekte politike garojnë për 120 vende në parlament. Siç ndodh zakonisht në Kosovë, partitë vijnë...

Lexo lajmin e plotë

Zgjedhjet në Kosovë, hakohet faqja online e KQZ

17:37 • 14 Shkurt 2021

Zgjedhjet në Kosovë, hakohet faqja online e KQZ

Ndonëse nuk ka konfirmim apo reagim zyrtar, faqja zyrtare në internet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në Kosovë duket se është hakuar. Në faqen zyrtare, në versionin në gjuhën angleze të faqes së KQZ-së janë duke u shfaqur disa reklama “të çuditshme”. Ende nuk ka...

Lexo lajmin e plotë

“Ia dalim vetë”. Mitrovica provon të organizojë zgjedhje pa OSBE, presionet ndaj votuesve në Veri mbeten ende sfidë

16:55 • 14 Shkurt 2021

“Ia dalim vetë”. Mitrovica provon të organizojë zgjedhje pa OSBE, presionet ndaj votuesve në Veri mbeten ende sfidë

Për herën e parë në historikun e zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë do të vetëmenaxhojë pa praninë e misionit të OSBE procesin e votimit në katër komunat me shumicë serbe në veri të vendit. “Vetëbesimi” i KQZ-së për...

Lexo lajmin e plotë

Kosova përsëri në zgjedhje, të pestat të parakohshme që prej shpalljes së pavarësisë

11:50 • 14 Shkurt 2021

Kosova përsëri në zgjedhje, të pestat të parakohshme që prej shpalljes së pavarësisë

Për herën e pestë që prej shpalljes së pavarësisë, më 17 shkurt 2008, Kosova do të zhvillojë sërish zgjedhje të parakohshme parlamentare, më 14 shkurt, në të cilat 28 subjekte politike garojnë për 120 vende në parlament. Për të gjetur herën e fundit që Kosova...

Lexo lajmin e plotë

Shqipëria, ndër vendet me numrin më të lartë të vdekjeve të punonjësve shëndetësorë, në rajon

12:13 • 12 Shkurt 2021

Shqipëria, ndër vendet me numrin më të lartë të vdekjeve të punonjësve shëndetësorë, në rajon

“Siguroni jetët e personelit shëndetësor, për të mbajtur të sigurt pacientët”, ka qenë ndër këshillat kryesore të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, që nga shpërthimi i pandemisë Covid-19. Në Shqipëri, sigurimi i jetëve të personelit mjekësor ka krijuar shpeshherë debate mes qeverisë dhe opozitës. Shqipëria renditet...

Lexo lajmin e plotë

Premtimet për Spitalin e Laçit

11:40 • 10 Shkurt 2021

Premtimet për Spitalin e Laçit

Kryeministri Edi Rama e nisi të mërkurën me një video me pamje nga kantieri i punimeve për rindërtimin e spitalit të Laçit i cili u dëmtua në një shkallë të pariparueshme nga tërmeti i 26 nëntorit 2019. Por, sipas një premtimi të mëhershëm të Kryeministrit,...

Lexo lajmin e plotë

“Non grata” në Shqipëri, mbi 60 shtetas të huaj të shpallur të padëshiruar në 3 vitet e fundit

15:21 • 22 Janar 2021

“Non grata” në Shqipëri, mbi 60 shtetas të huaj të shpallur të padëshiruar në 3 vitet e fundit

Më shumë se 60 shtetas të huaj janë shpallur persona të padëshiruar nga Shqipëria, në 3 vitet e fundit. Nga të dhënat e Ministrisë për Europën dhe Punët e Jashtme, rezulton se të paktën 7 prej tyre kanë qenë pjesë e trupave të huaja diplomatike,...

Lexo lajmin e plotë

Nga Ballkani në BE, përplasjet diplomatike të Ramës në 7 vite qeverisje

19:48 • 19 Janar 2021

Nga Ballkani në BE, përplasjet diplomatike të Ramës në 7 vite qeverisje

Edi Rama ishte tepër i bindur se kritikat e tij ndaj Bashkimit Europian dhe Francës në veçanti, sa i takon shpërndarjes së vaksinës anticovid, janë të drejta. “Unë flas për vaksinat dhe mua më tregojnë çfarë ka bërë BE për Shqipërinë. Pse shqetësoheni ju? Çfarë...

Lexo lajmin e plotë

Saga e Spitalit të Fierit, premtimi elektoral i përsëritur. “Anije shpëtimi”,  qeveria turke

10:33 • 15 Janar 2021

Saga e Spitalit të Fierit, premtimi elektoral i përsëritur. “Anije shpëtimi”, qeveria turke

Vizita e kryeministrit Edi Rama në Ankara, më 6 janar, u shoqërua me premtimin e presidentit të Turqisë, Erdogan, për ndërtimin brenda tre muajve të një spitali rajonal, në Fier. Teksa kryeministri, Edi Rama, shprehu skepticizëm nëse do arrihej që spitali të ndërtohej brenda tre...

Lexo lajmin e plotë

Kush po na vaksinon? A2 flet me qeverinë gjermane: Nuk kemi dërguar asnjë vaksinë

18:41 • 13 Janar 2021

Kush po na vaksinon? A2 flet me qeverinë gjermane: Nuk kemi dërguar asnjë vaksinë

Vaksina, me doza shumë të vogla, erdhi më në fund në Shqipëri, por ajo që mbeti si refren ishte pyetja se nga erdhën këto doza. Kryeministri Edi Rama deklaroi se nuk mund ta bënte publike vendin e origjinës se nga na erdhën këto doza, por...

Lexo lajmin e plotë

Dilema për vaksinën, cili është realiteti në Shqipëri?

18:39 • 12 Janar 2021

Dilema për vaksinën, cili është realiteti në Shqipëri?

Verifikim i fakteve mbi vaksinimin anti-Covid në Shqipëri Në Shqipëri nisi të hënën vaksinimi kundër Covid-19. 308 ditë pas identifikimit të dy rasteve të para me virusin Sras-Cov-2 dhe 15 ditë pas vendeve të Bashkimit Europian, në stadiumin “Air Albania” u vaksinuan 48 mjekë që...

Lexo lajmin e plotë

BE vs. Turqi, solidariteti me Shqipërinë pas tërmetit dhe Covid

22:03 • 07 Janar 2021

BE vs. Turqi, solidariteti me Shqipërinë pas tërmetit dhe Covid

Vizita dyditore e kryeministrit Edi Rama në Turqi, përveç zotimit për ndërtimin e një spitali të ri në Fier, si ndihmë nga Turqia, shënoi edhe disa qëndrime të tij mbi mbështetjen ndërkombëtare ndaj Shqipërisë. Në tonet e kryeministrit ndihej një hatërmbetje ndaj vendeve të Bashkimit...

Lexo lajmin e plotë