Olimbi Xhilaga

Shumë shpejt në Kuvend pritet të mbërrijë paketa e re e kodit rrugor ku pritet ashpërsimi i një sërë masash për të ulur numrin e aksidenteve. Krahas kësaj Shqipëria do të aplikojë vizionin zero e përkthyer zero viktima në trafik deri në vitin 2050. Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj tha...

Qytetarët në Mal të Zi votojnë sot për parlamentin e ri, si dhe për Asamblenë Komunale në pesë komuna. Këto zgjedhje janë mjaft të rëndësishme për Malin e Zi, veçanërisht lidhur me aspiratat e vendit për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian. Partia aktualisht në pushtet, Partia Demokratike e Socialistëve, ka...

Kriza bjelloruse është fokusi i tryezës së sotme në Vjenë, e Këshillit Special të OSBE. Ky takim i posaçëm është thirrur nga kryeministri Rama, si përfaqësues i vendit që kryeson për këtë mandat OSBE. Kjo nismë mbështetet nga shumë vende, po ashtu edhe nga Rusia, por kjo e fundit ka...

Në ditën ndërkombëtare të fëmijëve, një pjesë e tyre kthehen në kopshte e çerdhe. Rikthimi në këto ambiente vjen me rregulla krejtësisht të reja. Që nga hyrja e fëmijëve, higjiena ndaj tyre, qëndrimi në grup, ngrënia e drekës dhe fjetja, do të bëhen në distancë dhe me rregulla të reja,...

Protesta e artistëve ndonëse paqësore nuk kaloi pa incidente. Rasti i parë u regjistrua pak pas mbërritjes së kryetarit të Partisë Demokratike, Lulzim Basha. Kryedemokrati nuk u prit mirë fillimisht nga një pjesë e të pranishmëve të cilët filluan ta vërshëllejnë e menjëherë pas kësaj përplasje mes simpatizantëve të Partisë...

Qeveria ka njohur donatorët e huaj me përditësimin e të dhënave mbi procesin e rindërtimit pas tërmetit të 26 nëntorit. Ministri i Rindërtimit, Arben Ahmetaj tha se do të jenë 26 zona të reja zhvillimore, ndërsa numri i lejeve për ndërtim e ka kaluar shifrën 2000. Nga ana e tij,...