10 detyrat e qeverise tranzitore, Basha: duhet vullnet politik dhe largimi i Ramës

Disa orë para protestës, Partia Demokratike prezantoi 10 detyrat e qeverisë tranzitore, për të cilat Lulzim Basha tha se kërkojnë nga 3 deri në 6 muaj kohë për t’u realizuar. Ato prekin çështje si shit-blerja e votës, administrata publike, rinovimi i letërnjoftimeve, regjistrimi i adresave dhe listat e zgjedhësve. Për to nuk duhet ndryshim ligjor, por vullnet politik te cilin sipas demokrateve Edi Rama nuk e ka.