10 milionë njerëz pa energji, Ukraina përballet me krizë humanitare në mes të dimrit

Publikuar më: 18/11/2022, ora 15:06

10 milionë njerëz pa energji, Ukraina përballet me krizë humanitare në mes të dimrit

Publikuar më: 18/11/2022, ora 15:06

Mbi 10 milionë njerëz janë pa energji elektrike në Ukrainë, pasi Rusia shënjestroi sërish infrastrukturë kritike me një valë të re sulmesh në shtetin fqinj. “Aktualisht, më shumë se 10 milionë ukrainas janë pa elektricitet me rajonet e Odesës, Vinitsias, Sumit dhe Kievit që janë më të prekurat. Po bëjmë gjithçka për të normalizuar furnizimet. Autoritetet rajonale të Kievit këshilluan banorët e kryeqytetit të grumbullojnë ujë dhe ushqim, dhe të përgatiten për ndërprerje të gjata të energjisë”, tha Zelensky.

10 milionë njerëz pa energji, Ukraina përballet me krizë humanitare në mes të dimrit

Publikuar më: 18/11/2022, ora 15:06

Mbi 10 milionë njerëz janë pa energji elektrike në Ukrainë, pasi Rusia shënjestroi sërish infrastrukturë kritike me një valë të re sulmesh në shtetin fqinj. “Aktualisht, më shumë se 10 milionë ukrainas janë pa elektricitet me rajonet e Odesës, Vinitsias, Sumit dhe Kievit që janë më të prekurat. Po bëjmë gjithçka për të normalizuar furnizimet. Autoritetet rajonale të Kievit këshilluan banorët e kryeqytetit të grumbullojnë ujë dhe ushqim, dhe të përgatiten për ndërprerje të gjata të energjisë”, tha Zelensky.