10 vite burg për “Escobar”-in e Ballkanit

Kelmend Balili është shpallur fajtor nga Gjykata e Krimeve të Rënda dhe është dënuar me 15 vite burg, por për shkak të gjykimit të shkurtuar ai do të kryejë vetëm 10 vite, në një burg të sigurisë së lartë. Vendimi u mor pasditen e kësaj të marte, pasi seanca ishte shtyrë tri herë më parë.

Prokuroria kishte kërkuar 18 vite burg për të ashtuquajturin “Escobar” të Ballkanit, që automatikisht bëheshin 12 vite për shkak se ndaj tij u pranua gjykimi i shkurtuar. Për shkak të kësaj, Prokuroria pritet ta apelojë vendimin në shkallën e dytë, por me shumë gjasa të njëjtën gjë do të bëjë edhe Balili, i cili i ka mohuar vazhdimisht akuzat.