10 vjet përpjekje, Kosova ende pa liberalizim të vizave

Publikuar më: 6/7/2022, ora 10:14

10 vjet përpjekje, Kosova ende pa liberalizim të vizave

Publikuar më: 6/7/2022, ora 10:14

Ndërkohë që në Tiranë dhe Shkup vëmendja është përqendruar tek integrimi dhe marrja e një drite jeshile, në Kosovë sytë janë nga Brukseli, ku pritet prej thuajse 1 dekade, liberalizimi i vizave. Në studion e Ditari në A2 CNN, Emir Abrashi, njohësi i mirë i politikës së jashtme, ka rikthyer në vëmendje gjithçka është bërë nga institucionet e Kosovës që prej 19 janar 2012, kur Komisioni Europian nisi procesin për liberalizimin e vizave për Kosovën, duke ofruar udhërrëfyesin për përmbushjen e kritereve për të arritur liberalizimin e vizave dhe lëvizjen e lirë në zonën Schengen.

10 vjet përpjekje, Kosova ende pa liberalizim të vizave

Publikuar më: 6/7/2022, ora 10:14

Ndërkohë që në Tiranë dhe Shkup vëmendja është përqendruar tek integrimi dhe marrja e një drite jeshile, në Kosovë sytë janë nga Brukseli, ku pritet prej thuajse 1 dekade, liberalizimi i vizave. Në studion e Ditari në A2 CNN, Emir Abrashi, njohësi i mirë i politikës së jashtme, ka rikthyer në vëmendje gjithçka është bërë nga institucionet e Kosovës që prej 19 janar 2012, kur Komisioni Europian nisi procesin për liberalizimin e vizave për Kosovën, duke ofruar udhërrëfyesin për përmbushjen e kritereve për të arritur liberalizimin e vizave dhe lëvizjen e lirë në zonën Schengen.