100 vjet parlamentarizëm, historianët: Sukseset e dështimet e Kongresit të Lushnjës

“Parlamenti është një sallë ku mblidhen politikanë pa shpirt për të bërë prova, operata, në trupin e gjallë të racës së tyre. Është një sallë plotë me gazra helmues, gazra mbytës, gazra që shkaktojnë lot dhe të qeshura”.