110-vjetori i pavarësisë, kuvendet e Shqipërisë dhe Kosovës në mbledhje të përbashkët

Publikuar më: 27/11/2022, ora 15:29

110-vjetori i pavarësisë, kuvendet e Shqipërisë dhe Kosovës në mbledhje të përbashkët

Publikuar më: 27/11/2022, ora 15:29

Për të festuar 110-vjetorin e pavarësisë, Kuvendi i Shqipërisë dhe ai i Kosovës u mblodhën në një seancë të përbashkët në Tiranë. Kryetarja Nikolla nënvizoi nevojën për të hequr kufijtë mendorë, ndërsa homologu i saj i Prishtinës theksoi se sa më afër të jenë dy shtetet shqiptare, aq më e lehte do të jetë mbrojtja e interesave të kombit tonë. Kryeministri Kurti kërkoi që shqiptarët të mos e shohin veten të ndarë në çifligje, por si një kala e përbashkët, ndërsa Rama theksoi se shqiptarët vijojnë ta pengojnë njeri-tjetrin. Propozohet që mbledhja e ardhshme të mbahet në Prizren me 10 qershor 2023.

110-vjetori i pavarësisë, kuvendet e Shqipërisë dhe Kosovës në mbledhje të përbashkët

Publikuar më: 27/11/2022, ora 15:29

Për të festuar 110-vjetorin e pavarësisë, Kuvendi i Shqipërisë dhe ai i Kosovës u mblodhën në një seancë të përbashkët në Tiranë. Kryetarja Nikolla nënvizoi nevojën për të hequr kufijtë mendorë, ndërsa homologu i saj i Prishtinës theksoi se sa më afër të jenë dy shtetet shqiptare, aq më e lehte do të jetë mbrojtja e interesave të kombit tonë. Kryeministri Kurti kërkoi që shqiptarët të mos e shohin veten të ndarë në çifligje, por si një kala e përbashkët, ndërsa Rama theksoi se shqiptarët vijojnë ta pengojnë njeri-tjetrin. Propozohet që mbledhja e ardhshme të mbahet në Prizren me 10 qershor 2023.