14 janar 1990, fillimi i fundit të diktaturës

Sot në Shkodër përkujtohet demonstrata e heshtur e 14 Janarit 1990, kur një grup i madh i qytetarëve shkodranë, u mblodhën në sheshin ku ndodhej monumenti i Stalinit, simbol i diktaturës komuniste. Protesta antikomuniste u pasua nga arrestime dhe përndjekje të shumta, ndërsa sot 30 vjet më vonë, Shkodra kujton pikërisht atë fillesë të rënies së diktaturës.