2-vjetori “Rama-Basha”, a do të rinovohet kontrata? – A2

2-vjetori “Rama-Basha”, a do të rinovohet kontrata?

Data është e njëjtë, 18 maj! Edhe aktorët janë të njëjte. Edi Rama, Lulzim Basha dhe beteja e tyre politike. Partia Socialiste është regjistruar në zgjedhje, Partia Demokratike jo. Njësoj si dy vjet më parë. Por ndryshe nga viti 2017, edhe ne rast marrëveshjeje, Rama nuk do të përplasë dorën me një ligjvënës, por vetëm me liderin e partisë më të madhe opozitare në vend. Në këtë dyvjetor, palët duket se kane lexuar mesazhe të ndryshme nga e shkuara. Vendi është përfshirë nga protestat që kërkojnë largimin e Edi Ramës si Kryeministër, krijimin e një qeverie tranzitore dhe çuarjen e vendit në zgjedhje te parakohshme. Ndërsa Edi Rama qëndron në llogoren e tij, dhe nga pak metra në lartësi nga tubimet e opozitës ngul këmbë për zgjedhje më 30 qershor.

Shkarkoni aplikacionin e A2