20 vite në pushtet, karriera politike e “Carit” Putin

Publikuar më: 11/1/2020, ora 16:36

20 vite në pushtet, karriera politike e “Carit” Putin

Publikuar më: 11/1/2020, ora 16:36

Më 31 dhjetor të vitit 2019, Vladimir Putin mbushi 20 vjet në pushtet. Më 31 dhjetor të vitit 1999, Boris Yeltsin i dorëzoi pushtetin pasuesit të tij. Nga ajo periudhë, Putin ka qenë në krye të shtetit dhe qeverisë, herë si president dhe herë si kryeministër, për 2 dekada të plota.

20 vite në pushtet, karriera politike e “Carit” Putin

Publikuar më: 11/1/2020, ora 16:36

Më 31 dhjetor të vitit 2019, Vladimir Putin mbushi 20 vjet në pushtet. Më 31 dhjetor të vitit 1999, Boris Yeltsin i dorëzoi pushtetin pasuesit të tij. Nga ajo periudhë, Putin ka qenë në krye të shtetit dhe qeverisë, herë si president dhe herë si kryeministër, për 2 dekada të plota.