200 milionë euro për krizën energjetike. Rama: S’do të ketë rritje çmimi dhe kufizime

Kryeministri Edi Rama tha se pavarësisht krizës energjetike, nuk do të ketë rritje të çmimit apo kufizime me furnizim. Ai prezantoi një plan me 3 pika për përballimin e krizës, për të cilën është parashikuar një fond prej 200 milionë eurosh.

Plani me 3 pika i prezantuar nga kryeministri Rama
1. Garantimi i furnizimit pa ndërprerje për të gjithë
2. Mbrojtja e familjeve dhe biznesit të vogël nga rritja e çmimeve
3. Garantimi i fondit të nevojshëm likuid për ndërveprimin me operatorët ndërkombëtarë

Kryeministri tha se do të akordohen 100 milionë euro për OSHEE në fund të këtij viti dhe 100 milionë euro vitin tjetër për të siguruar pikën 1 dhe pikën 2 të planit.