A2

Merr fund epoka e superavionëve A380. Kompania europiane Airbus njoftoi se në vitin 2021 do të ndalë prodhimin e modeleve ikonë dhe avionëve më të mëdhenj të pasagjerëve, me të cilat dikur premtoi të revolucionarizojë udhëtimet ajrorë.

Vendimi u mor pasi një prej klientëve kryesor të Airbus, kompania ajror e Emirates me bazë në Dubai, I reduktoi ndjeshëm porositë për avionët gjigandë. Avionët e kushtueshëm e patën të vështirë të konkurrojnë me modelet më të vogla dhe me efikase. Në një deklaratë, Airbus tha se Emirates Airline do të reduktonte porosinë nga 162 deri në 123 avionë A380.