27 muaj protestë për Teatrin Kombëtar, përplasjet mes aleancës dhe bashkisë

Beteja më e fortë artistike në Shqipërinë demokratike, një betejë që zgjati thuajse 20 vite është ajo për Teatrin Kombëtar. Pas nisjes së parë të debatit në vitet 2000, 27 muaj më parë u ngrit një aleancë për mbrojtjen e godinës. Shumë aktorë dhe artistë u bënë pjesë e saj, shumë të tjerë u larguan, duke përqafuar projektin e propozuar nga autoritetet.

Sot, një ditë pasi ndërtesa është shembur, shohim një kronologji të betejës së tyre.