400 të vrarë për “një hixhab”, Irani në rrugë kundër policisë morale

Publikuar më: 2/10/2022, ora 13:34

400 të vrarë për “një hixhab”, Irani në rrugë kundër policisë morale

Publikuar më: 2/10/2022, ora 13:34

Nuk kanë mbetur të izoluara protestat në Iran për shkak të vdekjes së 22-vjeçares prej dhunës së Policisë Morale për hixhabin. Lajmet edhe pse të censuruara e gjejnë rrugën për të dalë në dritë, dhe në ditën e 17 të protestave edhe pse numri i te vrarëve nga regjimi shkon ne 400, ajo që bie në sy është se reagimi ka përfshirë të gjithë vendin deri në kryeqytetin Teheran. Thelbi i protestave të dhunshme është jo detyrimit me dhunë dhe jo hixhabit dhe Policisë Morale.

400 të vrarë për “një hixhab”, Irani në rrugë kundër policisë morale

Publikuar më: 2/10/2022, ora 13:34

Nuk kanë mbetur të izoluara protestat në Iran për shkak të vdekjes së 22-vjeçares prej dhunës së Policisë Morale për hixhabin. Lajmet edhe pse të censuruara e gjejnë rrugën për të dalë në dritë, dhe në ditën e 17 të protestave edhe pse numri i te vrarëve nga regjimi shkon ne 400, ajo që bie në sy është se reagimi ka përfshirë të gjithë vendin deri në kryeqytetin Teheran. Thelbi i protestave të dhunshme është jo detyrimit me dhunë dhe jo hixhabit dhe Policisë Morale.