43% e të rinjve duan të emigrojnë – A2

43% e të rinjve duan të emigrojnë

Një anketë e zhvilluar nga fondacioni gjerman Fridrish Ebert ilustron me tone alarmante dëshirën e të rinjve shqiptarë për t’u larguar jashtë vendit. Studimi përfshin të gjitha vendet e rajonit dhe të dhënat tregojnë se 43% e të rinjve shqiptarë duan të emigrojnë. Ne renditemi të dytët pas Rumanisë, duke pasur parasysh se ky vend ka popullsi më të madhe, me 285 mijë të rinj që duan të lënë vendin.

Intervistë me Selami Xhepën, President i UET.
I ftuar: Majlind Lazimi, ekspert për ekonominë.