“5 fjalë” nga Profesor Tupja: Buzëdeti, jo “lungomare”

Publikuar më: 16/10/2019, ora 12:00

“5 fjalë” nga Profesor Tupja: Buzëdeti, jo “lungomare”

Publikuar më: 16/10/2019, ora 12:00

Si çdo të mërkurë, Profesor Edmond Tupja vjen në “Dita jonë” për të na treguar pesë fjalë shqipe që rrezikohen të dalin nga përdorimi për shkak të futjes së fjalëve të huaja. “Kostituim”, “kualitet”, “seleksionoj”, “pedonale” dhe “lungomare” janë fjalët e huaja të zgjedhura për këtë javë. Zbuloni fjalët shqipe që fare mirë mund t’i përdorni në vend të tyre.

“5 fjalë” nga Profesor Tupja: Buzëdeti, jo “lungomare”

Publikuar më: 16/10/2019, ora 12:00

Si çdo të mërkurë, Profesor Edmond Tupja vjen në “Dita jonë” për të na treguar pesë fjalë shqipe që rrezikohen të dalin nga përdorimi për shkak të futjes së fjalëve të huaja. “Kostituim”, “kualitet”, “seleksionoj”, “pedonale” dhe “lungomare” janë fjalët e huaja të zgjedhura për këtë javë. Zbuloni fjalët shqipe që fare mirë mund t’i përdorni në vend të tyre.