5 fjalë të huaja aspak “sinjifikative” që rrezikojnë fjalët shqipe

Publikuar më: 30/10/2019, ora 11:27

5 fjalë të huaja aspak “sinjifikative” që rrezikojnë fjalët shqipe

Publikuar më: 30/10/2019, ora 11:27

Si çdo të mërkurë, profesor Edmond Tupja vjen në “Dita jonë” për të kujtuar pesë fjalë shqipe që rrezikojnë të dalin nga përdorimi për shkak të fjalëve të huaja që janë futur padrejtësisht në përdorim në vend të tyre. “Feminilitet”, “horror”, “parukeri” dhe sinjifikativ janë fjalët e huaja për ditën e sotme. Zbuloni fjalët shqipe që mund të përdoren mjaft mirë në vend të tyre.

5 fjalë të huaja aspak “sinjifikative” që rrezikojnë fjalët shqipe

Publikuar më: 30/10/2019, ora 11:27

Si çdo të mërkurë, profesor Edmond Tupja vjen në “Dita jonë” për të kujtuar pesë fjalë shqipe që rrezikojnë të dalin nga përdorimi për shkak të fjalëve të huaja që janë futur padrejtësisht në përdorim në vend të tyre. “Feminilitet”, “horror”, “parukeri” dhe sinjifikativ janë fjalët e huaja për ditën e sotme. Zbuloni fjalët shqipe që mund të përdoren mjaft mirë në vend të tyre.