500 mld euro për të prekurit nga pandemia, dakordësi mes Gjermanisë dhe Francës

Në një përpjekje për të shpëtuar Bashkimin Evropian, jo vetëm nga kriza ekonomike, por edhe përçarjet që ka nxitur pandemia e Covid-19, Franca dhe Gjermania u dakordësuan për një fond rimëkëmbje prej 500 miliardë eurosh, që do të shpërndahet në shtetet më të prekura nga kriza shëndetësore.