“600 gr bukë dhe ujë me vajguri”… Si mbijetonin 10-vjeçarët e internuar në Tepelenën e vitit 1949 – A2

“600 gr bukë dhe ujë me vajguri”… Si mbijetonin 10-vjeçarët e internuar në Tepelenën e vitit 1949

Fëmijë të dënuar dikur, sot ish të përndjekur, u takuan në kampin e Tepelenës, në një ceremoni përkujtimore ku u nderua sakrifica e mijëra grave dhe fëmijëve që e shkuan jetën në kazermat e këtij kampi. Marta Nikolli, nga Spaçi, e internuar në Tepelenë në moshën 10-vjeçare dhe bashkëvuajtësi i saj Ndue Gjeta tregojnë mbijetesën në kamp dhe të zhdukurit pa gjurmë.