700 mijë të larguar në 12 vite, pse po ikin shqiptarët edhe në kohë krizash globale?

Përditësuar më: 19/10/2021, ora 15:28

700 mijë të larguar në 12 vite, pse po ikin shqiptarët edhe në kohë krizash globale?

Përditësuar më: 19/10/2021, ora 15:28

Sipas Institutit Europian të Statistikave, në 12 vjet, nga viti 2008 deri në vitin 2020, kanë marrë leje qëndrimi në një nga shtetet e Bashkimit Europian rreth 700 mijë shtetas shqiptarë. Këtu nuk përfshihen sigurisht, ata që kanë emigruar dhe qëndrojnë ilegalisht në një nga vendet e BE. Përse gjithnjë e më shumë shqiptarët po zgjedhin të emigrojnë dhe a bëhet fjalë për “trurin” e vendit, kryesisht të rinjtë? Cilat janë shkaqet që po detyrojnë shqiptarët, që edhe në periudhë krizash globale të emigrojnë? Erald Pashaj, ekspert i punësimit, tregon disa nga arsyet e largimit masiv të popullsisë.

700 mijë të larguar në 12 vite, pse po ikin shqiptarët edhe në kohë krizash globale?

Përditësuar më: 19/10/2021, ora 15:28

Sipas Institutit Europian të Statistikave, në 12 vjet, nga viti 2008 deri në vitin 2020, kanë marrë leje qëndrimi në një nga shtetet e Bashkimit Europian rreth 700 mijë shtetas shqiptarë. Këtu nuk përfshihen sigurisht, ata që kanë emigruar dhe qëndrojnë ilegalisht në një nga vendet e BE. Përse gjithnjë e më shumë shqiptarët po zgjedhin të emigrojnë dhe a bëhet fjalë për “trurin” e vendit, kryesisht të rinjtë? Cilat janë shkaqet që po detyrojnë shqiptarët, që edhe në periudhë krizash globale të emigrojnë? Erald Pashaj, ekspert i punësimit, tregon disa nga arsyet e largimit masiv të popullsisë.