8 vjet nga protesta e 21 janarit, përkujtohen viktimat – A2

8 vjet nga protesta e 21 janarit, përkujtohen viktimat

8 vjet me pas dhimbja vazhdon të jetë e njëjtë për Ana Veizin, e cila u kthye në simbol te 21 janarit. Nga protesta e dhunshme para kryeministrisë mbetën të vrarë 4 persona, të cilët u përkujtuan edhe këtë vit, sipas të njëjtit skenar.
Në pllakatet që shënjojnë vendet ku u vranë Ziver Veizi, Faik Myrtaj, Hekuran Deda dhe Aleks Nika u vendosën lule. Në homazhe krahas deputetëve aktual të PS-së, morën pjesë dhe ata që drejtuan protestën në 2011-n, por dhe persona që në ato momente ishin të pranishëm.
Në Dhjetor të 2017 qeveria Rama miratoi një vendim për dëmshpërblimin e katër familjeve të viktimave. Dy ish-zyrtarët e Gardës që u shpallën fajtorë për ngjarjen, Ndrea Prendi dhe Agim Llupo u dënuan përkatësisht me 1 vit burg dhe 3 vite burg.
Në nëntor të vitit të kaluar Garda e Republikës i paditi ata duke kërkuar të mbulojnë shpenzimet gjyqësore dhe të dëmshpërblejnë familjarët e viktimave me 2.1 milionë Euro. Familjarët nga ana tjetër çështjen e drejtuan drejt Strazburgut.
Në pritje të drejtësisë, ironikisht, personat që gjykuan çështjen e 21 janarit u shkarkuan nga Vettingu.