99-vjetori i divës së muzikës, Maria Callas

Publikuar më: 5/12/2022, ora 08:44

99-vjetori i divës së muzikës, Maria Callas

Publikuar më: 5/12/2022, ora 08:44

Në datën 2 dhjetor u kujtua 99-vjetori i lindjes së soparanos Maria Callas. Historia e udhëtimit të artistes nga fillimet modeste, në atë të kurorëzimit si gruaja e parë në botën operistike, ka të gjithë elementët e një përralle, e cila është në të njëjtën kohë dramë klasike, komedi dhe tragjedi. Një dokumentar mbi jetën dhe veprimtarinë e sopranos është shfaqur në kryeqytet dhe pianistja Ardita Bufa, e cila është kujdesur për këtë aktivitet, na tregoi më shumë në studion e “Dita Jonë”, në A2 CNN.

99-vjetori i divës së muzikës, Maria Callas

Publikuar më: 5/12/2022, ora 08:44

Në datën 2 dhjetor u kujtua 99-vjetori i lindjes së soparanos Maria Callas. Historia e udhëtimit të artistes nga fillimet modeste, në atë të kurorëzimit si gruaja e parë në botën operistike, ka të gjithë elementët e një përralle, e cila është në të njëjtën kohë dramë klasike, komedi dhe tragjedi. Një dokumentar mbi jetën dhe veprimtarinë e sopranos është shfaqur në kryeqytet dhe pianistja Ardita Bufa, e cila është kujdesur për këtë aktivitet, na tregoi më shumë në studion e “Dita Jonë”, në A2 CNN.