A është Shqipëria tërheqëse për investitorët e huaj?

Ky vit shënon edhe fundin e ndikimit në ekonomi të dy projekteve madhore: gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline dhe hidrocentralit të Devollit, që deri më tani kanë mbajtur peshën kryesore në fluksin e investimeve të huaja. Të dhënat zyrtare tregojnë se për 9 muajt e parë të këtij viti, niveli i investimeve të huaja arriti në 810 milionë euro, një shifër e kënaqshme për qeverinë. Por pavarësisht potencialeve që ofron, Shqipëria nuk është një vend tërheqës për investitorët e huaj.

E ftuar në A2 Business, Zana Guxholli, eksperte për ekonominë.