A i japin fund ngërçit me pronat ndryshimet ligjore?

Parlamenti ka parashikuar në rendin e ditës që të miratojë ndryshimet në ligjin “Për kalimin e pronësisë”, pas kritikave të Komisionit të Venecias. Drafti parashikon që në rastin kur shteti i merr dikujt banesën, t’ia kompensojë atë me banesë sociale ose ta përfshijë në projektet e shpronësimit për interes publik, me nivele të caktuara të kompensimit. Pak ditë më parë, drejtori i Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, Artan Lame i vlerësoi të rëndësishme ndryshimet për procesin e legalizimit. Ndjekim materialin. Ekspertët shpresojnë që me këto ndryshime në ligjin e pronave të zgjidhet ngërçi i krijuar deri më tani me pronat e zëna dhe t’iu jepen fund ndryshimeve të shpeshta ligjore, që kanë krijuar kaos në këtë proces.

I ftuar në A2 Business, Myrshit Vorpsi, anëtar i asamblesë drejtuese të shoqatës “Pronësi dhe Drejtësi”

  • LAJMI I FUNDIT | Shqipëri, 835 raste në 24 orët e fundit nga COVID-19
  • LAJMI I FUNDIT | Shqipëri, 11 viktima në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Po trajtohen 482 pacientë, 29 në terapi intensive, 8 pacientë janë të intubuar
  • LAJMI I FUNDIT | Janë 329 qytetarët e shëruar, 18.481 nga fillimi i epidemisë