A mund ta shpërndajë Presidenti Kuvendin? Gjata: Parlamenti tashmë ka rënë

Përditësuar më: 14/6/2019, ora 15:29

A mund ta shpërndajë Presidenti Kuvendin? Gjata: Parlamenti tashmë ka rënë

Përditësuar më: 14/6/2019, ora 15:29

Për Çlirim Gjatën, sekretarin për çështjet ligjore në Partinë Demokratike, Parlamenti nuk është legjitim pasi nuk ka 140 deputetë, ashtu siç e thotë edhe Kushtetuta. “Parlamenti nuk ekziston sepse ka 120 deputetë. Neni 64 i Kushtetutës e thotë qartë dhe nuk ka vend për interpretime: Parlamenti i Republikës së Shqipërisë ka 140 deputetë. Nëse ne e pranojmë Parlamentin legjitim me 120 deputetë e pranojmë edhe me 160 deputetë. Parlamenti ka rënë. Kushtetuta pranon një President, por pse të mos fusin dy… një Kryeministër, dy qeveri!”, u shpreh Gjata në emisionin “I Ftuari” të Endri Xhafos.

A mund ta shpërndajë Presidenti Kuvendin? Gjata: Parlamenti tashmë ka rënë

Përditësuar më: 14/6/2019, ora 15:29

Për Çlirim Gjatën, sekretarin për çështjet ligjore në Partinë Demokratike, Parlamenti nuk është legjitim pasi nuk ka 140 deputetë, ashtu siç e thotë edhe Kushtetuta. “Parlamenti nuk ekziston sepse ka 120 deputetë. Neni 64 i Kushtetutës e thotë qartë dhe nuk ka vend për interpretime: Parlamenti i Republikës së Shqipërisë ka 140 deputetë. Nëse ne e pranojmë Parlamentin legjitim me 120 deputetë e pranojmë edhe me 160 deputetë. Parlamenti ka rënë. Kushtetuta pranon një President, por pse të mos fusin dy… një Kryeministër, dy qeveri!”, u shpreh Gjata në emisionin “I Ftuari” të Endri Xhafos.