Abuzimet në tendera, përjashtimi i konkurrencës zhduk mundësinë për kursim

Pazaret dhe shkeljet me tenderat publikë po kryhen sot në përmasa shumë të mëdha nga institucionet publike. I këtij mendimi është eksperti për ekonominë, Pano Soko, që fajëson mungesën e kulturës së ndëshkueshmërisë si elementin kryesor që nxit këtë sjellje.