Afron zgjidhja e ngërçit maqedonas, analistët: Faktori shqiptar mbështetës, Shkupi do të ketë vështirësi për hapjen e kapitujve

Publikuar më: 14/7/2022, ora 22:21

Afron zgjidhja e ngërçit maqedonas, analistët: Faktori shqiptar mbështetës, Shkupi do të ketë vështirësi për hapjen e kapitujve

Publikuar më: 14/7/2022, ora 22:21

Votimi për propozimin francez do të diskutohet ditën e nesërme, duke shtyrë edhe disa orë një ngërç që po bllokon hapjen e bisedimeve të Shkupit dhe në mënyrë indirekte Tiranës. Por kush po proteston para parlamenti dhe institucioneve të tjera maqedonase? Kalimi i propozimit nuk do të thotë që ngërçi është i zgjidhur. Mospranimi i opozitës i këtij propozimi do të kishte efekte jo për hapjen e negociatave, por për kapitujt e mëvonshëm.

Afron zgjidhja e ngërçit maqedonas, analistët: Faktori shqiptar mbështetës, Shkupi do të ketë vështirësi për hapjen e kapitujve

Publikuar më: 14/7/2022, ora 22:21

Votimi për propozimin francez do të diskutohet ditën e nesërme, duke shtyrë edhe disa orë një ngërç që po bllokon hapjen e bisedimeve të Shkupit dhe në mënyrë indirekte Tiranës. Por kush po proteston para parlamenti dhe institucioneve të tjera maqedonase? Kalimi i propozimit nuk do të thotë që ngërçi është i zgjidhur. Mospranimi i opozitës i këtij propozimi do të kishte efekte jo për hapjen e negociatave, por për kapitujt e mëvonshëm.