Akreditimi i shërbimit, universitetet private një hap para, publiket ende në fazë përgatitore

Në prag të nisjes së vitit tëri akademik, universitetet publike nuk kanë firmosur ende akreditimin për shërbimet arsimore dhe akomoduese që ofrojnë për studentët.

Faza përgatitore po merr kohë, teksa një hap para janë treguar universitetet private. Ky proces vlerësimi për institucionet arsimore ka një rendësi të veçantë, duke nisur nga cilësia e mësimdhënies e deri të njohja e diplomave.