Aksioni nuk shpëton buxhetin, 1,6 mld lekë më pak në korrik nga tatimet dhe doganat

Aksioni kundër informalitetit ka rezultuar efikas në të ardhurat doganore që vijnë nga akciza mbi produktet si nafta, por ka dështuar të mbyllë hendekun që prej muajsh gërryen buxhetin. Firoja nga tatimet dhe doganat për 7 muajt e parë të vitit ka arritur në 6 miliardë lekë, nga ku 1,5 miliardë lekë të munguara vetëm në muajin korrik.