Akt-konstatimet, vlerësimi i objekteve, disa herë vetëm verbal

Një “X” në hyrje të ndërtesës ka qenë mënyra sesi këtyre banorëve iu është komunikuar nëse godina ku jetojnë është apo jo e jetueshme pas inspektimit nga inxhinierët. Pavarësisht këmbënguljes së qytetarëve për të pasur akt-konstatimi mbi gjendjen e ndërtesës, në këtë rast ai nuk u lëshua.

E njëjta metodologji duket se është ndjekur dhe gjatë shumë inspektimeve për dëmet e tërmetin e 21 shtatorit, konstatim thjesht verbal, si në rastin e kësaj familje në Hamallaj.