Alternativë për të zëvendësuar Rusinë, BE nënshkruan marrëveshje për gazin me Izraelin dhe Egjiptin

Publikuar më: 15/6/2022, ora 14:56

Alternativë për të zëvendësuar Rusinë, BE nënshkruan marrëveshje për gazin me Izraelin dhe Egjiptin

Publikuar më: 15/6/2022, ora 14:56

Për të reduktuar varësinë energjetike nga Rusia, Bashkimi Europian hedh sytë nga Izraeli dhe Egjipti. Këto dy shtete do të rrisin eksportet e gazit natyror për në Evropë pas nënshkrimit të një memorandumi.

Alternativë për të zëvendësuar Rusinë, BE nënshkruan marrëveshje për gazin me Izraelin dhe Egjiptin

Publikuar më: 15/6/2022, ora 14:56

Për të reduktuar varësinë energjetike nga Rusia, Bashkimi Europian hedh sytë nga Izraeli dhe Egjipti. Këto dy shtete do të rrisin eksportet e gazit natyror për në Evropë pas nënshkrimit të një memorandumi.