Amazona në flakë, 2500 vatra zjarri mbeten ende aktive

Një pjesë e konsiderueshme e pyjeve të Amazonës tashmë janë shkrumbuar nga zjarri që vazhdon prej pesë ditësh. Pavarësisht luftës nga toka dhe ajri, ende aktive mbeten 2500 vatra zjarri, të cilat të ndihmuara nga era përhapen edhe më shumë. Shtëllungat e tymit ngrihen në ajër, duke shndërruar edhe ditën në natë.